Heerlijk muziek maken

Bij de Banjers word elke maand muziekles aangeboden door Marieke. Ieder keer weer een feest als Marieke komt!

Marieke komt ieder maand langs met allemaal leuke materialen die aansluiten op het maandthema, daarmee gaan we dan leuke liedjes en bewegingsversjes beleven.

De naam mariek komt van Marieke van Remmen (geb. 1976). Muziek is altijd al Marieke’s passie geweest; vanaf het oranje speeldoosje dat kortjakje voor haar speelde toen ze nog een dreumes was, tot en met het behalen van haar Doctoraaldiploma Muziekwetenschap in 2005. Al jaren droomde Marieke van een eigen “toko” en zie hier het resultaat: de website van haar eigen muziekpraktijk “MUZIEK MET MARIEK“.

Marieke is sinds 2000 koordirigent. Ze begon bij jongerenkoor Debuut in Uithoorn en is sinds 2010 enthousiast muzikaal leider van Koor Progression in Mijdrecht.

In 2014 behaalde zij haar Bachelor of Music in Education, ofwel het HBO-diploma tot eerstegraads docent muziek waarmee ze mag lesgeven op de basisschool t/m het Hoger Beroeps Onderwijs. Haar hart gaat momenteel echter uit naar de allerjongsten in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Door haar deelname aan drie verschillende Muziek op Schoot-cursussen samen met haar dochter Floor (geb. 17-01-2013), werd haar liefde voor muziek maken met kinderen in deze leeftijdsgroep alleen nog maar meer aangewakkerd.

Na het behalen van haar diploma Docent Muziek besloot zij een eigen muziekpraktijk op te zetten die zich richt op kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar met hun ouders/verzorgers. De cursussen die zij geeft heeft zij Samen Muziek Maken genoemd.

Marieke

Muziek met Mariek

  • Samen muziek maken

  • Samenwerking met elkaar

  • Op instrumenten spelen

  • Te klappen en te stampen op de maat

  • Muzikaal improviseren

  • Cognitieve vaardigheden versterken

  • Verbindingen in de hersenen worden aangemaakt

Wat is muziek?

mu-ziek (de; v) 

  1. geluid, voortgebracht door de menselijke stem of door instrumenten omwille van (de schoonheid van) dat geluid zelf: (figuurlijk) daar zit muziek in, dat biedt goede mogelijkheden
  2. personen die muziek maken
  3. geschreven of gedrukte muziek

(bron: Vandale online)

De cursussen die Marieke geeft heeft zij “Samen Muziek Maken” genoemd omdat dat de lading en haar visie op muziekonderwijs het meest dekt. De nadruk ligt op “samen”, in samenwerking met elkaar. Muziek maken doe je op verschillende manieren, door te zingen, op instrumenten te spelen, door te bewegen op muziek, door te klappen, te stampen, enzovoorts.

Wil je nog meer informatie over de muzieklessen? Kijk dan eens op de website van Marieke.

“Als je luistert naar muziek waar je van houdt, ontstaan samenwerkingen in de hersenen.”

Vragen staat vrij!

Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende rondleiding. Bij gastouderopvang De Banjers word gestreefd naar een snel antwoord op uw mail. Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina voor alle leuke nieuwtjes, activiteiten en sfeerimpressie. En like onze pagina om op de hoogte te blijven.