Stuur een bericht naar De Banjers

Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende rondleiding. Bij gastouderopvang De Banjers word gestreefd naar een snel antwoord op uw bericht.


De Banjers ook op Facebook

Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina voor alle leuke nieuwtjes, activiteiten en sfeerimpressie. En like onze pagina.

Facebook berichten

Wat hebben wij een plezier beleefd met "Moppereend" vorige week.

www.debanjers.com
... Bekijk meerMinder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Een mooi artikel geschreven door mijn collega over een onderwerp waar wij het wel vaker over hebben:

"TOPRIORITEIT"

Terwijl de onderwijssector vandaag actief staakt, kijken wij vanuit de welzijnssector lijdzaam toe naar de oplopende personeelstekorten.

WORST CASE SCENARIO

De welzijnssector komt in 2022 8900 mensen tekort in de kinderopvangbranche als er nu niets gebeurt en de stijging van kindaantallen toenemen.

Daarnaast is er vanaf 2010 een zeer grote daling aan gastouderslocaties terug te zien. Waar in 2010 nog zo'n 50.000 gastouders actief waren, waren er in april 2019 nog 'maar' 27.329 gastouderlocaties actief. En ook deze lijn is nog verder dalende.

TIJD VOOR HERVORMING 🤜.

De term 'gastouderopvang' is niet meer van deze tijd. Het doet vermoeden alsof wij 'gastouders' opvangen en geen 'kinderen'. Het lijken twee verschillende opvangvormen, maar inhoudelijk is het werk hetzelfde. Door deze term -die relatief onbekend is door ouders die nu hun kinderen krijgen en in tijden van kinderdagverblijven opgegroeid zijn- en de steeds meer krimpende opvangmarkt die wij innemen, zorgt het voor minder zichtbaarheid en onbekendheid voor onze bedrijven.

Onze bedrijven die kleinschalig zijn, maar degelijk van belang zijn en dagelijks het verschil maken. Het is belangrijk dat ouders deze vorm van waardevolle kinderopvang blijven vinden.

GASTOUDEROPVANG VEILIGE KINDEROPVANG

Universiteit van Leiden onderzocht de mate van sensitiviteit, hechting van baby's bij diverse formele opvangvormen. Daar kwam gastouderopvang als beste uit de bus.

Uit onderzoek bleek namelijk dat wij hoger scoorden bij randvoorwaarden als; betere hechting, meer prikkelreductie door kleinere groepen, hogere sensitiviteit en meer aandacht voor het individu.

Ook de GGD GHOR neemt waar dat er bij gastouderopvanglocaties mínder overtredingen plaatsvinden als bij kinderdagverblijven.

Het wordt dus tijd dat we gezien, gehoord en gevonden (blijven) worden. Onze branche verdient zichtbaarheid. Voor ons als ondernemers, ons als hardwerkende gastouders.

Maar degenen die vooral zichtbaarheid en goede zorg verdienen zijn al onze waardevolle opvangkinderen die de beste zorg en de veiligste basis in hun prille leven verdienen!

Wat zouden de gevolgen zijn als de wachtlijsten in de kinderopvang nog verder toenemen en kinderen van hot naar her gestuurd worden, omdat ouders nergens meer terecht kunnen? Grote problemen als hechtingsproblematiek liggen dan op de loer. Met alle gevolgen van dien!

Den Haag kom over de brug:
Maak van ons en al onze (opvang)kinderen een "TOPRIORITEIT!"

Noot: Het woord 'TOPRIORITEIT' is bewust foutief geschreven nav 'Zondag met Lubach'.
Bron: www.gids.tv/video/129862/zondag-met-lubach-gemist-lerarentekort-in-het-basisonderwijs

Wendy Bon
Gastouderopvang "Kwebbels"
www.gastouderopvangkwebbels.nl
... Bekijk meerMinder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Iedereen een gelukkig en gezond 2020!!

www.debanjers.com
... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Omslagfoto van Gastouderopvang De Banjers ... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook
Logo de Banjers

Patricia Huntjens-Kok
Mijdrechtse Zuwe 64
1427 AW Amstelhoek

T. 06 43197411
info@debanjers.com

KvK 57540489
LRKP 145750711
Privacyverklaring