Praktische informatie over De Banjers

Communicatie en samenwerking met de ouders
Communicatie met de ouders is heel belangrijk voor mij. De belangrijkste manier is mondelinge overdracht tijdens de haal- en brengmomenten. Belangrijke zaken over de kinderen kunnen dan uitgewisseld worden. Een ander belangrijke manier van communiceren is het overdrachtsschriftje. Hierin word de dag even kort beschreven door mij, er kunnen ook leuke foto’s, anekdotes of andere zaken in beschreven worden. Samen met een verhaaltje van thuis word het een mooi document voor later.

Observatiesysteem
We gebruiken het observatiesysteem van Zikvo. Een systeem persoonlijk op het kind gericht.

Hygiëne
Een goede hygiëne is belangrijk dus word er wanneer nodig is handen gedesinfecteerd en alles goed schoongemaakt.

Zindelijkheidstraining
Graag draag ik bij aan het zindelijkheidsproces van uw kind. Echter het is wel belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen thuis en hier.

Medicatie
Mocht er medicatie aan het kind door mij toegediend worden dan moet er een medicatie formulier ingevuld worden.

Privacy
Op de website en de facebookpagina worden geen foto’s van de kinderen geplaatst. Dit i.v.m. de privacy van de kinderen. Door middel van whatt’s app en foto’s in de overdrachtschriftjes worden wel foto’s met de ouders gedeeld. De foto’s door mij gedeeld via whatt’s app mogen nooit met derden gedeeld worden.

Trakteren
Het is leuk om een traktatie mee te geven voor de andere kinderen wanneer een kind jarig is. Dit is echter geen verplichting. Die dag is er aandacht voor de verjaardag en wordt het kind door de andere kinderen en mij toegezongen. Natuurlijk met muziek, een taart met kaarsjes en slingers erbij. Dit spreken we van te voren af.

Geloofsovertuiging 
In ons gezin is er geen sprake van een geloofsovertuiging, echter dit betekent niet dat er geen ruimte is voor religie. Is dit voor ouders belangrijk kan dit natuurlijk altijd besproken worden.

Noodplan
Al zijn de risico’s tijdens de opvanguren al zoveel mogelijk beperkt er is natuurlijk altijd de kans dat zich een noodsituatie zich voordoet. Er zijn een aantal achterwachten beschikbaar die ik kan bellen in tijd van nood. Tevens ben ik in het bezit van een geldig kinder – ehbo certificaat. Bij de start van de opvang word er een actuele lijst met de achterwachten overhandigd.

Huisregels:

Vragen staat vrij!

Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende rondleiding. Bij gastouderopvang De Banjers word gestreefd naar een snel antwoord op uw mail. Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina voor alle leuke nieuwtjes, activiteiten en sfeerimpressie. En like onze pagina om op de hoogte te blijven.