Heerlijk muziek maken

Bij de Banjers wordt regelmatig muziek gemaakt. Uiteraard zingen we samen liedjes tijdens eet, opruim of verzorgmomenten. Regelmatig komt ook het muziek kwartier voorbij.

Het muziekkwartier is een methode ontwikkeld door Felice van der Zande. Het Muziekkwartier is een eenvoudige, doordachte en doeltreffende methode om jonge kinderen (0-4 jaar) te helpen zich op een veilige manier te ontwikkelen, door middel van muziek en interactie. De methode is zo ontwikkeld dat de kinderen zich veilig voelen en het is zo leuk, dat de kinderen er zelf om gaan vragen!

Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek helpt bij de ontwikkeling van het jonge kind. Taal , spraak, samenwerken, creativiteit op al deze gebieden heeft muziek een positieve invloed. Daarnaast geeft het vooral erg veel plezier.

Zo leuk en leerzaam dus dat ik ook de cursus bij Felice heb gevolgd en nu regelmatig met de kinderen het muziek kwartier beleef.

Félice van der Sande

Félice is de oprichter en bedenker van de methode Het Muziekkwartier

  • Samen muziek maken

  • Samenwerking met elkaar

  • Op instrumenten spelen

  • Te klappen en te stampen op de maat

  • Muzikaal improviseren

  • Cognitieve vaardigheden versterken

  • Verbindingen in de hersenen worden aangemaakt

Wat is muziek?

mu-ziek (de; v)

  1. geluid, voortgebracht door de menselijke stem of door instrumenten omwille van (de schoonheid van) dat geluid zelf: (figuurlijk) daar zit muziek in, dat biedt goede mogelijkheden
  2. personen die muziek maken
  3. geschreven of gedrukte muziek

(bron: Vandale online)

Het Muziekkwartier is een volledig uitgewerkte muzikale methode voor iedereen die muziek belangrijk vindt in de kinderopvang. Muziek maakt blij en stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen. Samen zingen, spelen en bewegen is heel natuurlijk voor jonge kinderen. Het Muziekkwartier combineert plezier, muziek, creativiteit en samenwerking, zodat de kinderen plezier maken en blijven groeien.

Wil je nog meer informatie over deze muzieklessen? Kijk dan eens op de website van Het Muziekkwartier.

“Als je luistert naar muziek waar je van houdt, ontstaan samenwerkingen in de hersenen.”

Vragen staat vrij!

Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende rondleiding. Bij gastouderopvang De Banjers word gestreefd naar een snel antwoord op uw mail. Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina voor alle leuke nieuwtjes, activiteiten en sfeerimpressie. En like onze pagina om op de hoogte te blijven.