Ontspanning voor kinderen met yoga

In 2022 besloot ik de opleiding tot kinderyoga docent te gaan volgen. Een heel leuke, inzichtvolle en verfrissende opleiding bij Helen Purperhart.

De opleiding zelf is iets meer gericht op wat oudere kinderen maar veel onderdelen zijn heel goed toepasbaar bij de jonge peuters.

Zo hebben we kleine op de kinderen aangepaste themalessen. Zoals bijvoorbeeld in de dierentuin, op het strand, in het bos en in de jungle.

Uiteraard niet te vergelijken met yoga voor volwassenen. We richtten ons vooral op het spelelement, avontuur en plezier maken. Maar ook samenwerken elkaar motiveren en respect hebben voor elkaar.

We beginnen altijd met het zonnegroet lied en oefenen daarna een paar kinderyogaoefeningen we sluiten de les af met een kleine meditatie.

Als je het kunt fantaseren, dan kan je het creëren!

  • Zonnegroet

  • Meditatie

  • Mindfulness

  • Hartfocus

Als je het kunt fantaseren, dan kan je het creëren!

Helen:”Mijn passie is spelen met yoga en het helen van je innerlijk kind. In alles wat ik doe staat het ontdekken van je eigen kracht en het manifesteren van je hartenwensen centraal. Ik help mensen graag verder op hun levenspad zodat ze in contact kunnen komen met wie ze in hun kern zijn. UBUNTU is een woord dat bij mij past. Het betekent ‘ik ben omdat wij zijn’. Als je je Ubuntu voelt, ben je in een staat om jezelf in anderen te zien. Je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.”

Wil je nog meer informatie over deze yogalessen? Kijk dan eens op de website van Helen Purperhart.

Vragen staat vrij!

Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende rondleiding. Bij gastouderopvang De Banjers word gestreefd naar een snel antwoord op uw mail. Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina voor alle leuke nieuwtjes, activiteiten en sfeerimpressie. En like onze pagina om op de hoogte te blijven.